Voor iedere tuin biedt Easy Rain een beregeningsoplossing op maat. Afhankelijk van de begroeiing / beplanting zijn er drie manieren van besproeiing: de bewegende STRAALSPROEIER, de VERNEVELSPROEIER en de DRUPPELSLANG. Al onze sproeiers werken vrijwel geluidloos.

De straalsproeier
De bewegende straalsproeier (type 5000) is met name geschikt voor grasvelden. Zodra deze wordt aangezet wordt,
komt hij omhoog uit het gras en begint te sproeien. Na het sproeien zakt de sproeier weer weg in het gras, zodat hij onzichtbaar is en u er gewoon met de grasmaaier overheen kunt. U kunt de sproeier bovendien precies afstellen hoe u wenst. Denk daarbij aan de cirkelhoek, de sproeihoek, de afstand, tot zelfs de hoeveelheid en grootte van de druppels. Zo kunt u altijd exact rekening houden met bijvoorbeeld zon- of schaduwkanten van de tuin, de soort beplanting en de hoogte van de haag of schutting.

De vernevelsproeier
De vernevelsproeier (type P-1800) wordt vooral gebruikt voor borders. Net als de straalsproeier komt deze uit de grond omhoog en is hij verder onzichtbaar. Doordat hierbij wordt gesproeid met nevel in plaats van een straal, hoeft u niet bang te zijn dat uw bloemen en planten beschadigen. Easy Rain levert maar liefst 15 verschillende sproeikopjes met bijbehorende nevelvormen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk de planten te besproeien en tegelijkertijd uw terras droog te houden.

De druppelslang
De druppelslang is met name geschikt voor hagen, struiken (zoals de rododendron) en smalle borders. Hoewel amper zichtbaar is besproeien met een druppelslang zeer effectief. Het water loopt namelijk zonder te verdampen direct de grond in, verspreidt zich en bereikt op deze manier direct de wortels.

Voor al onze sproeiers, slangen en overige materialen gebruiken we het Amerikaanse merk Rain Bird. Rain Bird is niet alleen marktleider in de wereld, maar uit onze eigen jarenlange ervaring is tevens gebleken dat deze materialen eenvoudigweg het meest betrouwbaar zijn. En wie voor Easy Rain kiest, kiest voor kwaliteit. Voor meer informatie kunt u kijken op www.rainbird.com

straalsproeier vernevelspoeier druppelslang