Afhankelijk van de grootte van uw tuin, biedt Easy Rain u verschillende bedieningsmogelijkheden van uw sproei-installatie: HANDMATIG, met een TIJDKLOK, of GEAUTOMATISEERD. De beste keuze is voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw tuin en hieruit voortvloeiend de vraag of uw tuin in één keer besproeid kan worden.

Mogelijkheden bij een kleine tot middelgrote tuin

  • De pomp kan handmatig bediend worden door eenvoudig de stekker in en uit het stopcontact te doen.
  • De pomp kan ook met een tijdklok worden bediend, waardoor u er geen omkijken meer naar heeft. Vooral handig tijdens afwezigheid, zoals een vakantie. Het enige nadeel is dat de sproei-installatie niet vanzelf uitgaat bij bijvoorbeeld regen. Maar ach, dan kunnen uw buren nog iets doen…

Mogelijkheden bij een grotere tuin (meer dan 12 sproeiers)

  • De pomp kan met behulp van een computer ook geautomatiseerd worden. De computer bedient in dit geval zowel de pomp als (omstebeurt) de elektrische kranen. Via een app van Rain Bird kunt u de beregening ook met uw telefoon bedienen. Deze app past uw sproei-programma aan op basis van de weersvoorspelling van uw eigen postcode.

Kortom: geen omkijken meer naar het sproeien van uw tuin. Ideaal tijdens vakanties, of wanneer u niet meer in staat bent om iedere keer weer de hele tuin te sproeien.

Het instellen van uw beregeningscomputer
Voor het instellen van uw beregeningscomputer bekijkt u welk type bereningscomputer u heeft hangen. Download vervolgens de pdf van de betreffende gebruiksaanwijzing. U wordt zo stap voor stap geholpen met het instellen van het programma naar uw eigen wensen.

computers

 

 

 

 


1 PDF Rain Bird ESP
2 PDF Rain Bird STP
3 PDF Rain Bird ITC
4 PDF Rain Bird Image

TIP
Het beste moment om uw tuin te besproeien is ‘s nachts. Dan kunnen de planten namelijk niet verbranden en heeft het water de tijd om de grond in te lopen voordat het verdampt is. Over het algemeen is er dan minder wind, u heeft geen last van het geluid en ook de (nacht)stroom is goedkoper.

Afstandsbediening defect?
Waarschijnlijk is de batterij van uw handzender leeg. Deze knop-batterij (type CR2016) kunt u zelf vervangen en is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Albert Heijn of een fotowinkel.

Tijdklok defect?
Schaf een nieuwe DIGITALE tijdklok aan bij bijvoorbeeld Blokker of een bouwmarkt. Deze kunt u zelf instellen op 3x per week sproeien (alleen sproeien als de zon onder is). Let erop dat de tijdklok geschikt is voor minimaal 16 ampere of 3500 watt anders is deze te licht voor het aansturen van de pomp. Een analoge tijdklok (met pennetjes) is NIET geschikt voor uw sproei-installatie omdat deze dus elke dag zal gaan sproeien. Dat is te vaak voor uw tuin.